90% PLAATSBESPARING BIJ ILIAENS

VERHUIS

Iliaens nv verhuist naar zijn nieuwe bedrijfsgebouw in Alken, waar het meerdere activiteiten samenbrengt:

• winkel voor professionele klanten en particulieren: ijzerwaren, gereedschappen, werkkledij, sanitair en verwarming
• slotenmakerij
• herstellingsatelier voor tuinonderhoudsmachines, elektrische gereedschappen, pompen, …
• projectafdeling voor sanitair en verwarming
• magazijn
• kantoorruimte

ANALYSE PRODUCTGROEPEN

Per productgroep maakte Convium een analyse van de huidige stockage. Hiermee zocht het naar de optimale mix van stockage-oplossingen voor de nieuwbouw.

90% PLAATSBESPARING IN NIEUWBOUW

In de bestaande winkel en het magazijn wordt élke vierkante meter vloeroppervlak ingepalmd voor de voorraadstockage. Op legborden, in palletstellingen, of onder of bovenin de winkelrekken.


In de nieuwbouw liggen de snel roterende producten in verticale liften. Door de bouwhoogte maximaal te benutten wordt 90% plaats bespaard tegenover het bestaande magazijn.
Bij het wegzetten van een lade meet de lift de hoogte van de producten in die lade. De lades in de Modula liften vooraan of achteraan in de lift in een vrije locatie weggezet. Tussen de lades blijft nauwelijks 25 mm ruimte. In het huidige magazijn – zoals in zo veel magazijnen – is 25 cm onbenutte ruimte boven de producten geen uitzondering.

MINDER PRODUCTIVITIJD = HOGERE PRODUCTIVITEIT

Iliaens nv gebruikt het ERP-systeem Adsolut voor het beheer van zijn activiteiten. Uit de gesprekken met zaakvoerders en medewerkers kwam naar voor dat er nog veel lijstjes gebruikt worden, waarop men afpunt of noteert.


Bij de verhuis naar de nieuwbouw gaan pen en papier de prullenmand in. In de plaats schittert dan de elektronische berichtuitwisseling tussen Adsolut en Gigasoft Extended. Voor het hele team komt er zo meer tijd vrij voor advies aan de professionele en particuliere klanten. Minder productivitijd = hogere productiviteit.

Call Now ButtonContacteer mij