Productievertraging verleden tijd bij Covess

PRODUCTIEVERTRAGING VERLEDEN TIJD BIJ COVESS

Covess ontwerpt, ontwikkelt en produceert drukvaten in thermoplastische composietmaterialen, voor vloeistoffen en gassen.

PRODUCTIEVERTRAGING

Bij de productie van de vaten verwerkt Covess metalen plaatjes – inserts –in het eindproduct. Die worden specifiek voor Covess gemaakt en kunnen alleen in bulk worden besteld. Leveringstermijn: 10 weken.


In theorie kan op basis van het aantal vaten dat naar klanten is verzonden, de voorraad van de plaatjes worden bijgehouden.

In de praktijk is een tekort aan plaatjes meermaals de oorzaak van productievertraging – ja, zelfs productiestilstand.

OORZAKEN VAN TEKORTEN

• afkeuring omdat de plaatjes buiten de vereiste toleranties vallen
• levering kleiner dan besteld
• afgekeurde vaten bij druktesten
• gebruik bij proefproducties en prototypes

MANUELE TELLING EN VERWERKING?

Elk werkelijk verbruikt plaatje systematisch noteren en administratief verwerken? Het is een oplossing om de exacte voorraad te kennen, maar een tijdrovende. Daarbovenop komt de kost voor verzameling en verwerking van de data.


Bovendien sluit de manuele methode de menselijke factor niet uit: vergeten te noteren, te druk, onleesbare aantallen, enzovoort. Met het blijvende risico voor productievertraging en -stilstand.

DIGITALE INVENTARISATIE-UNIT

De échte oplossing? Een digitale sensorunit (oranje plaat op de foto) waarop men de palletbox met inserts zet.


De euro-pallet met de ‘Stacking Shape’-sensor en de palletbox worden zo bij de productielijn neergepoot.

Tony Vanswijgenhoven – CEO Covess nv: “Wij hangen vast aan 10 weken leveringstermijn voor de inserts. Het gevaar voor productievertraging is reëel.”

PRAKTIJKTEST

De officemanager kent op elk moment de correcte voorraad inserts. Beneden het minimumniveau volgt een automatische alarmmelding voor bijbestelling.

De TeDaLoS-sensorunit werkt volledig autonoom, zonder externe stroomvoorziening, zonder koppeling met het netwerk of met het ERP-systeem!

90% Plaatsbesparing bij Iliaens

90% PLAATSBESPARING BIJ ILIAENS

VERHUIS

Iliaens nv verhuist naar zijn nieuwe bedrijfsgebouw in Alken, waar het meerdere activiteiten samenbrengt:

• winkel voor professionele klanten en particulieren: ijzerwaren, gereedschappen, werkkledij, sanitair en verwarming
• slotenmakerij
• herstellingsatelier voor tuinonderhoudsmachines, elektrische gereedschappen, pompen, …
• projectafdeling voor sanitair en verwarming
• magazijn
• kantoorruimte

ANALYSE PRODUCTGROEPEN

Per productgroep maakte Convium een analyse van de huidige stockage. Hiermee zocht het naar de optimale mix van stockage-oplossingen voor de nieuwbouw.

90% PLAATSBESPARING IN NIEUWBOUW

In de bestaande winkel en het magazijn wordt élke vierkante meter vloeroppervlak ingepalmd voor de voorraadstockage. Op legborden, in palletstellingen, of onder of bovenin de winkelrekken.


In de nieuwbouw liggen de snel roterende producten in verticale liften. Door de bouwhoogte maximaal te benutten wordt 90% plaats bespaard tegenover het bestaande magazijn.
Bij het wegzetten van een lade meet de lift de hoogte van de producten in die lade. De lades in de Modula liften vooraan of achteraan in de lift in een vrije locatie weggezet. Tussen de lades blijft nauwelijks 25 mm ruimte. In het huidige magazijn – zoals in zo veel magazijnen – is 25 cm onbenutte ruimte boven de producten geen uitzondering.

MINDER PRODUCTIVITIJD = HOGERE PRODUCTIVITEIT

Iliaens nv gebruikt het ERP-systeem Adsolut voor het beheer van zijn activiteiten. Uit de gesprekken met zaakvoerders en medewerkers kwam naar voor dat er nog veel lijstjes gebruikt worden, waarop men afpunt of noteert.


Bij de verhuis naar de nieuwbouw gaan pen en papier de prullenmand in. In de plaats schittert dan de elektronische berichtuitwisseling tussen Adsolut en Gigasoft Extended. Voor het hele team komt er zo meer tijd vrij voor advies aan de professionele en particuliere klanten. Minder productivitijd = hogere productiviteit.

Samenwerking Convium – TeDaLoS

Samenwerking Convium & TeDaLoS

Convium bv en TeDaLoS Gmbh bieden voortaan in België mobiele inventarisatiesystemen aan, gebaseerd op het internet of things (IoT).
Vanop afstand beheert u zo de voorraden op de werkvloer of uw installatiemateriaal op de werf. Of registreren de autonome sensorunits tijdens het transport van uw goederen zowel gewicht als temperatuur, locatie als schokbelastingen.

Call Now ButtonContacteer mij