Geboren uit frustratie

Convium werd geboren uit frustratie. Frustratie omdat de ‘oplossingen’ die anderen bieden, vaak geen echte oplossingen zijn. Wat dan wel? Patchwork dat afzonderlijke probleempjes aanpakt. Maar u in de kou laat staan met alle soortgelijke problemen.
U verdient beter. U verdient een duurzame oplossing vanuit een 360+ gradenblik. Met eerst een correcte analyse en de concrete bijsturing van procedures. De technologie die zich daarop ent, ligt dan voor de hand.

Noden van de interne klanten

1993, start van mijn loopbaan. Ik ga aan de slag voor een zuivelgroep: als technisch inkoper, lead buyer, en beheerder van het technische magazijn.
Ik word er meteen ‘geïnfecteerd’ door de noden van de interne klanten. Elke oplossing moet voor alle diensten enig voordeel opleveren – bijvoorbeeld minder werkdruk. Pas dan scharen alle medewerkers van productie, technische dienst en engineering zich erachter.

Proactiviteit vervangt reactiviteit

Fast forward. Járen later werk ik voor een MRO-toeleverancier (maintenance, repair and operating supplies). En stuit het gebrek aan proactiviteit mij tegen de borst. Ja, ik moet producten en diensten verkopen, maar de klant moet hiervoor zelf het initiatief nemen. Zo worden alleen die brokken gelijmd waarvan de klant weet dat ze gebroken zijn. En met die reactiviteit kan ik niet langer leven: mijn klant verdient échte, proactieve hulp.

Convium doet het beter

2016. Ik zet Convium op met een solide vennootschapsvorm en voldoende startkapitaal. Aanvankelijk richt ik me op industriële vendingsystemen – gereedschap, veiligheidshelmen, handschoenen, enzovoort.

Toch merk ik dat ook de implementatie daarvan meer is dan een productlijst aan een medewerkerslijst koppelen. Ook hier maken of kraken álle interne klanten het systeem.

Pas dan toont Convium zijn ware kracht met de geïntegreerde aanpak van:

• oplossingen voor fysiek productbeheer – voor zo veel mogelijk productgroepen
• stroomlijning van inkoopprocessen
• optimalisatie van leveranciers

Call Now ButtonContacteer mij