Productivitijd-vreters in uw bedrijf

Wat drijft u om te ondernemen? Uw klanten de producten of diensten leveren waarop u trots bent. Zodat zij u daarvoor met plezier correct betalen.
Ironisch toch, dat u zoveel tijd verliest aan wat géén toegevoegde waarde heeft? Aan noodzakelijke handelingen zoals inventarisatie en bestelling, fysiek beheer en verdeling. Bijvoorbeeld van hulpgrondstoffen en wisselstukken, gereedschap en kantoormateriaal, of persoonlijke beschermingsmiddelen.

Tijd kost geld

De tijd die manuele handelingen opslorpen, is tijd die verloren gaat voor uw productivitijd/teit. En die zorgt voor uw winst. Alleen daardoor floreert uw business.

De hoofdmagazijnier checkt met pen en papier de voorraden van een bouwfirma. Nu is hij ziek. Al één dag later vallen twee werven stil: de flessen met lasgas zijn leeg. Waarom toch? Schrap pen en papier. En laat het magazijn zichzelf checken, bijbestellen én leveren op de werf.

Fragmentatie kost geld

Over grondstoffen en investeringen onderhandelt u keihard. Terecht. Maar wat met de honderden andere leveranciers van producten die uw organisatie en producten draaiende houden? Akkoord, die vertegenwoordigen misschien maar 10 procent van uw aankoopbudget. Maar ze slorpen onevenredig veel tijd op van tientallen medewerkers die in parallel werken. Wat een tijdverlies! En hoe jammer dat u door die fragmentatie volumekortingen misloopt.

Welke leverancier kiezen we? Die met de laagste prijs, natuurlijk! Waarom eigenlijk? Laat uw interne klanten eens mee de keuzecriteria bepalen. De input van productie, services, én engineering garandeert de juiste aankoop. En heel wat besparingen verderop in de ketting.

Think outside the box

Wordt uw magazijn te klein? Laat de bouwaanvraag voor extra stapelruimte op dure bouwgrond nog even rusten. Schakel eerst een productivitijd-architect in. Die schudt oplossingen uit zijn mouw waarmee u waarschijnlijk niet hoeft bij te bouwen.

Uw magazijn barst uit zijn voegen. Dringend een noodhal aanbouwen dus. Stop! Waarom gebruikt u de ruimte tussen de leggers niet efficiënter? Een computergestuurde verticale lift stopt in een koker van 4 bij 4 en 8 meter hoog honderden meters rekken!

Haal het beste uit uw werknemers

Repetitieve handelingen zijn saai: niemand wordt er blij van. Net daarom zijn ze de bron van zoveel fouten. De logische stap? Spoor repetitieve handelingen op en doe er wat aan.

Een drukkerij onder stoom. A4-papierpalletten worden vanuit de stock aangevuld. En dan: een gigantische spoedbestelling door een topaccount. En een werknemer die de stapel uit het oog verliest. De kopiemachine valt stil: stress! De oplossing? Een IoT-sensor bewaakt de papierstapel in een geïntegreerd plan van aanpak voor uw voorraadbeheer.

Call Now ButtonContacteer mij